M27 ABSOLVO – Where the next great stories are born

Dávid sem egyedül győzte le Góliátot.

Ha elkötelezett a növekedése érdekében, éhes a sikerre, de jól jön egy társ, egy tapasztalt szakértő, egy igazi partner a növekedés rögös útján… mi készen állunk!

Sok évtized tudását, több száz projekt tapasztalatát, 27 ország helyismeretét és kapcsolatrendszerét állítjuk az Ön növekedésének szolgálatába. Tehetséges és növekedő cégekkel dolgozunk, hogy:

  • megtalálják a növekedéséhez szükséges piacot,
  • a megfelelő stratégiával tegyék ezt
  • ha kell, tőkéből vagy támogatásból finanszírozhassák céljaikat,
  • a megfelelő megállapodást kössék meg a nekik való befektetővel,
  • rendelkezzenek az ideális exit stratégiával,
  • a növekedését organikusan vagy anorganikusan, akár akvizíciókkal valósíthassák meg,
  • a kitűzött növekedésüket, céljaikat, projektjeiket ténylegesen, eredményesen valósítsák meg.

A cégek 95%-a elbukik a növekedés során az első 5 évben.

Inkább tartozzon a sikeres 5%-ba!

Nemzetközi jelenlét
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Rendezvények

Stratégiai befektetők, cégeladás, cégfelvásárlás, exit

2017/05/12|0 Comments

Ha egy cégtulajdonos a cégeladás mellett dönt, fontos, hogy a megfelelő vevőtől a lehető legnagyobb értéket kapja meg a cégéért, ami csak alapos és időben elindított előkészítéssel érhető el, mely során mind a potenciális vevők hátterét, motivációit, mind saját értékeinket, felkészültségünket is alaposan meg kell vizsgálni. Más a motivációja egy stratégiai befektetőnek, egy versenytársnak (velük csak óvatosan!), és egy pénzügyi befektetőnek, így más fog értéket jelenteni számukra cégünkben – a vevőkörünk, a stabil bevételeink, az innovatív technológiánk, speciális kompetenciáink, növekedési potenciálunk. A május 9-i üzleti szeminárium összefoglalója, főbb konklúziói, letölthető előadásai

5. HIPA Tőkeakadémia – 2017. tavasz

2017/04/19|0 Comments

2017. májusban ötödik alkalommal kerül megrendezésre a HIPA nagy sikerű Tőkeakadémia programja, az M27 ABSOLVO szakmai támogatásával. Ha szeretné tudni, milyen pénzügyi források állnak cége rendelkezésére, ha befektetőt keres vállalkozásához, és kíváncsi rá, hogyan tehetné cégét vonzóbbá számukra, vagy segítségre lenne szüksége üzleti terve elkészítéséhez, akkor a Tőkeakadémia Önnek szól! A programra korlátozott létszámban 2017. május 15-ig lehet jelentkezni!

Hírek

Még több mint 145 milliárd nyitott keret!

2017/05/22|0 Comments

Több mint 145 milliárd Ft nyitott támogatási keret (vissza nem térítendő és visszatérítendő) áll még rendelkezésre azon KKV-k számára, akik termékük piaci validálásához, piacra viteléhez, (nemzetközi) üzletfejlesztéshez, vagy vállalatirányítási rendszer, felhő alapú online üzleti szolgáltatások bevezetéséhez, energetikai hatékonyságuk növeléséhez támogatást vennének igénybe.

Gratulálunk, VirtDB!

2016/09/30|0 Comments

Ügyfelünk, a VirtDB Zrt. 1,2 millió USD kockázati tőkebefektetést kapott a Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-től (CKTA), melynek célja a technológia- és üzletfejlesztési folyamatok felgyorsítása. Az 1,2 millió dollár értékű tőkebevonás az eddigi egyik legnagyobb Big Data fókuszú kockázati tőkebefektetés a magyar piacon. Gratulálunk a VirtDB-nek a tranzakcióhoz, örülünk, hogy részesei lehetünk sikerüknek!

Blog

CEE régiós M&A: Mire számíthatunk a német vevőktől?

2017/04/26|0 Comments

A DACH régió országai, közülük is Németország kiemelkedően aktív az európai, köztük a magyar cégfelvásárlások tekintetében. Az elmúlt években Németországban is élénkülő M&A aktivitás tapasztalható, az elmúlt három évben pedig közel megháromszorozódott a határon átnyúló deal-ek összértéke. Ahogy német kollégánk mondja: „Elfogytak azok a német cégek, akikkel jó deal-t lehetetett csinálni”, a német vevők, szakmai befektetők a határaikon túl „vadásznak” új befektetési célpontok után… és bizony minden második német stratégiai befektető a CEE régióban akvirálna!

Amikor “rosszfej” a befektető – mikor légy óvatos?

2017/03/10|0 Comments

A befektető olyan projektet, céget keres, ahol megsokszorozhatja pénzét, a projektgazda, vállalkozó pedig tőkét (és sokszor ezen felül mást is), hogy megvalósítsa álmait, növekedési terveit, és – szintén sok pénzt keressen. Kézenfekvő a kölcsönös egymásrautaltság, a valóságban azonban ez közel sem ennyire egyszerű. Jelenleg tőkebőség van a piacon (itthon is!), mégis, mintha (jó)néhány befektető figyelmen kívül hagyná azt a stabilan várható tényt, hogy a szupercsapatokért és a briliáns ötletekért bizony versenyezni fog a tőke. És ez még közel sem minden… Melyek azok az árulkodó jelek, amelyekre érdemes időben felkapni a fejet, mert nagy valószínűséggel „rosszfej” befektetővel állunk szemben?