Esettanulmányok, referenciák

Buy-side oldali megbízások

Íme néhány az említett több száz projektből, amelyben cégünk eredményesen támogatta Ügyfeleit céljai elérésében:

Hazai kockázati tőkealap

Hazai kockázati tőkealap megbízásából befektetés előtti pénzügyi- és adóátvilágítás. A due diligence során a kockázatok feltárása, javaslatok megfogalmazása, a deal strukturálása.

IT szektor buy side oldali megbízás támogatása

Megbízónk anorganikus növekedésének, akvizíciós céljának támogatása. A cégvásárlással járó szinergiák elemzése a célpont, annak pénzügyi tervének elemzése révén, annak vizsgálata, hogy Megbízó milyen költségmegtakarítást és/vagy bevétel növekedést érhet el az akvizícióval. A célpont egyéb „soft” paramétereinek vizsgálata, átvilágítása, Q&A menedzselése. Megbízó felkészítése a tárgyalásokra a tipikus tranzakció feltételek megismertetésével és a tárgyalási taktika egyeztetésével. A tranzakció során javaslatot tettünk arra vonatkozólag, hogy share vagy asset dealben gondolkodhat a Megbízó. Az indikatív ajánlat kialakításának támogatása, annak tárgyalása a célponttal volt feladatunk.

Deal size: 4M EUR

Jeremie DD

Kockázati tőkealap megbízásából befektetés előtti pénzügyi átvilágítás. Kockázatok feltárása, javaslatok megfogalmazása, strukturálás.
Budavári Önkormányzat
Magánfejlesztővel közösen tervezte turisztikai jellegű fejlesztés finanszírozását Megbízónk, ám a befektetési döntés előtt szakértői segítségünket igénybe véve kérte az üzleti elképzelések, pénzügyi számítások és a projekt megtérülésének validálását, a kockázatok kezelésére megoldási javaslatunkat.
Tranzakciós volumen: 4,1 Mrd Ft

Magánbefektető felvásárlásának támogatása

Megbízónk a befektetés előtt kérte támogatásunkat a céltársaság „soft átvilágítása”, a kockázatok kezelése kapcsán a befektetési struktúra kialakításában. Feladatunk volt továbbá az eladóval való tárgyalások koordinálása, a tervezett tranzakció ajánlati elemeinek és az indikatív ajánlat kialakítása, valamint a szerződéses folyamat és a megállapodás irányítása.

Tranzakciós volumen: 200M Ft

HR acquisition

Megbízónk anorganikus növekedést, piaci jelenlétének erősítését tűzte ki célul. A projektben szakmai támogatásunkat kérte a befektetési célpontok profiljának kialakítása, célpontok megkeresése során, valamint a draft ajánlati feltételek kidolgozásában. A potenciális céltársaságokkal való kapcsolatfelvételt követően, a befektető képviselete mellett, a tranzakció strukturálása (feltételek, cash out, earn out, garanciák stb.) és a tárgyalások vezetése, a projekt hatékony irányítása, a teljes megállapodás koordinálása és a tranzakció sikeres zárása tartozott kollégáink feladatkörébe.

Tranzakciós volumen: 1M EUR

Pontgyűjtés

Magánbefektetőtől érkező megbízás keretében a céltársasággal kapcsolatos kockázatok felmérése, a befektetési struktúrában azok kezelésére javaslatok megfogalmazása, a befektető részére term sheet / indíkatív ajánlat elkészítése, az ajánlati elemek fejlesztése.

Tranzakciós volumen: magvető befektetés

E-kereskedelem

Ügyfelünk támogatása egy online portál felvásárlási projektjében: akvizíciós feltételek, megajánlott vételár és struktúra kialakításában való közreműködés, indikatív ajánlat készítése.

Tranzakciós volumen: nem nyilvános

Telekommunikációs cég

Vezető telekommunikációs cég részére a környező országokban, ill. a Balkán országaiban akvizíciós célpontok keresése, cégek előzetes elemzése, befektetési és felvásárlási struktúra véleményezése.

Tranzakciós volumen: nem nyilvános.

Egészségügyi projekt

Magánbefektető részére egészségügyi magánprojekt előzetes befektetési elemzése, alternatív üzleti terv készítése, előzetes megvalósíthatóság, worst és best case szcenáriók vizsgálata, megtérülés kalkulációk, döntéshozatal támogatása.

Tranzakciós volumen: 5,7M EUR