Esettanulmányok, referenciák

Projektmenedzsment

Íme néhány az említett több száz projektből, amelyben cégünk eredményesen támogatta Ügyfeleit céljai elérésében:

Kuka Robotics

A KUKA Robotics piacvezető az ipari robotok fejlesztésében és gyártásában. A piaci pozíció erősítése érdekében közel 700 millió Ft értékben hajtott végre technológiai fejlesztést a füzesgyarmati vezérlőszekrény gyártó üzemében.

Nagyvállalati ügyfelünket a fejlesztés előkészítésében, projektfejlesztésben, és üzleti tervezésben segítettük, majd a sikeres EU-s forrás bevonását követően a projekt lebonyolításában is. A nagyvállalati környezet magas szintű szabályozottsága különös kihívást jelentett a projekt minden finanszírozója általi megfelelő megvalósításában.
Sikeresen hangoltuk össze, és irányítottuk a projektet a tervezési lépésektől a megvalósítás koordinációján át a sikeres befejezésig. A számos szakterület szereplőinek bevonásával megvalósult projekt során a teljes támogatás lehívásra kerülhetett.
Vogel and Noot

A Vogel&Noot a világ 15 országában jelen lévő fűtéstechnikai és más gépeket, berendezéseket, alkatrészeket gyártó vállalatcsoport. A magyarországi tevékenység bővítése keretében egy több mint 500 millió Ft-os beruházást hajtott végre, amely során kibővítésre került a csarnok, és egy új darurendszer került beépítésre.

Cégünk projektfejlesztésben, átfogó üzleti tervezésben vett részt, amely alapján sikeresen vontunk be több mint 150 millió Ft. támogatási forrást. A megvalósítás során teljes körű projektmenedzsment keretében irányítottuk a folyamatokat. A megvalósítás lépéseinek tervezése, a beszállítók kiválasztása, a szerződéskötések menedzselése és a projektcsapat irányítása volt a feladatunk. A nagyvállalati környezet itt is sok kihívást jelentett, hogy minden az elvárásoknak megfelelően teljesüljön.

A sikeres zárást követően a vállalkozás képes teljesíteni a megnövekedett megrendelési állományát, ezzel erősítve piaci szerepét.

Alsónémedi Önkormányzat

Az Alsónémedi Önkormányzat fejlesztése keretében megújult a települési szennyvíztisztítás az elavult technológiával működő szennyvíztisztító telepen. A több mint 470 millió Ft értékű beruházás EU-s forrással valósulhat meg.

Ügyfelünk teljes körű projektmenedzsment szolgáltatással bízott meg bennünket, ahol projekt tervezése, megvalósításának koordinálása és a projektcsapat szervezése és irányítása volt a feladatunk a sikeres befejezésig.

A beruházás következtében a szennyvíztelep elavult tisztítási mechanizmusa megújul, és az előírásoknak megfelelően lesz képes ellátni feladatait.

Unicreditbank

A mindenki számára ismert, rengeteg ügyfél bizalmát élvező nemzetközi banknak szakértői támogatást nyújtunk, hogy az ügyfelei számára személyre szabott forrásinformációt adhasson. Ezzel segítve beruházási döntéseik előkészítését és finanszírozását. Szakértői csapatunk a felmerülő ügyfélérdeklődéseket kezelik, és szolgáltatásainkkal járulunk hozzá a projektjeik sikeres megvalósításához.

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. Közép- és Kelet-Európában a legkiterjedtebb, több mint 4000 fiókból álló bankhálózattal rendelkező UniCredit Group magyarországi tagja.

Gödöllő Önkormányzat

A projekt keretében megújul Gödöllő Város szennyvíztelepe, mellyel már két párhuzamos vonalon történik a szigorú paramétereknek megfelelő tisztítás. A beruházáshoz több mint 1,2 milliárd Ft támogatás áll rendelkezésre a fejlesztésre.

Teljes körű projektmenedzsment szolgáltatással támogatjuk Ügyfelünket, ahol a projekt csapat szervezése, projektirányítás, a szállítókkal való szerződéskötések koordinálása, és a változások menedzselése a fő feladatunk. A projekt méretéből fakadóan számos konfliktushelyzetet kell gyorsan és hatékonyan kezelni.

2015 őszére zárul a közel 1,4 milliárd Ft-os beruházás, amelynek következtében a szennyvíztelep elavult tisztítási mechanizmusa megújul, és az előírásoknak megfelelően lesz képes ellátni feladatait.

Hotel Visegrád

A Hotel Visegrád már a 90-es évek óta sikeresen működő turisztikai vállalkozás. A versenyképesség növelésére több mint 350 millió Ft-ból került kialakításra a hotel új szárnya.

Ügyfelünket az első lépésektől a projekt sikeres befejezésig támogattuk. Az első fázisban a projektfejlesztéssel, az üzleti tervezéssel és a részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítésével validálva lett projekt. A projekthez 150 millió Ft hazai EU-s támogatási forrás is bevonásra került. A megalapozott tervezést követően a projektmenedzsment következett, ahol a teljes megvalósítás koordinációs feladatait láttuk el, amely révén az elvárásoknak megfelelően valósult meg és zárult a projekt.

Infogroup

A hazai ingatlanpiacon immár 25 éve jelen lévő, magyar magánszemélyek által alapított, magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő vállalat. Számos ingatlanfejlesztése van az ország egész területén, többek között Polgáron is, ahol több mint 800 millió Ft-os fejlesztést kívánt végrehajtani.

A fejlesztési tervek előkészítésében, projektfejlesztésben, és üzleti tervezésben álltunk ügyfelünk rendelkezésére, majd sikeresen vontunk be támogatási forrást is. A megbízásunk eredményeként a vállalkozás 250 millió Ft támogatást nyert a polgári ingatlan logisztikai fejlesztésére.

Zsóry Fürdő

A Mezőkövesden található gyógyfürdő 1986 óta áll a látogatók szolgálatában. A fürdő korszerűsítésére EU-s forrást nyertek el, közel 500 millió Ft értékben. A beruházás keretében az uszoda, ill. a meglévő épület felújítására, egy új fedett élményfürdő építésére valamint a strandterület számos részének megújítására (sportpályák, új játszótér, szabadtéri színpad, kör-élménymedence esztétikai megújítása) kerül sor.

A projektbe az indulást követően csatlakoztunk be teljes körű projektmenedzsment szolgáltatással. Feladatunk a finanszírozói elvárásoknak való megfelelés biztosítása. A munkák során kiemelkedő feladatot jelentett a beszerzések koordinálása, és a szűkös időkeret betartatása.

2015 nyarára fejeződik be a közel 1 milliárd Ft-os beruházás, melynek köszönhetően nő a fürdő turisztikai vonzereje, és további fejlesztéseket indukál a térségben.

Oberbank

Az Oberbank már felismerte, hogy Ügyfelei számára hasznosak, ha nem csak a banki forrásokról értesülnek a projektjeik finanszírozásához. Együttműködésünk során a bank ügyfélkörére specializált támogatási információkkal látjuk el őket, amelyeket ügyfeleik felé kommunikálva segítik őket a projektfinanszírozásban. Így érdeklődés esetén szakértői támogatást ajánlhatnak ügyfeleiknek.

Bifarma

Az orvos informatikai innovációs vállalat tevékenységének középpontjában a mellrák diagnosztizálás során alkalmazott, saját fejlesztésű képelemző eszköze áll melyhez közel 250 millió Ft K+F támogatást is kapott.

A projektbe az indulást követően csatlakoztunk be projektmenedzsment szolgáltatással. Elsődleges feladatunk a projekt „idő-költség-cél” tengelyének kézben tartása volt, hiszen a kutatási projektek bizonytalanságai miatt könnyen letérnek a tervezett útról. E miatt kiemelkedő szerep jutott a folyamatos változtatási igények megfelelő menedzselésére.

A több mint 370 millió Ft-os AutArt projekt sikeresen lezárult a finanszírozói elvárásoknak megfelelően. Ezzel a fejlesztés a 2. szakaszába léphetett.