A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) 2016. április 6-i Közgyűlésén került sor a szervezet Elnökségi tagjainak megválasztására, melyre cégünk partnere, Horgos Lénárd ismét benyújtotta pályázatát. Nagy örömünkre szolgál, hogy az egyesületi Tagság a tavalyi kinevezés után most ismét bizalmat szavazott Horgos Lénárdnak, aki így további 2 évig Elnökségi tagként folytathatja tevékenységét az Egyesületben.

A HVCA az egyetlen szakmai és etikai szempontból elismert szervezete a hazai kockázati- és magántőke piacnak, mely a szektor meghatározó szereplőinek többségét tömöríti. Tevékenységével formálja a piacot, annak működését, feltételeit, keretrendszerét – és ezen keresztül a szereplőit is.

„Egy évvel ezelőtt azért pályáztam erre a pozícióra, hogy előremozdítsam a HVCA-t céljai elérésében. Több területen is sok mindent elértünk, megvalósítottunk, de természetesen van még teendő bőven. Elnökségi tagként részt vettem számos szakmai rendezvény szervezésében, folytattam korábbi munkámat az Oktatási Bizottságban, képviseltem az Egyesületet különböző érdekvédelmi egyeztetéseken (Nemzeti Innovációs Hivatal, Európai Bizottság), javaslatokat és koncepciókat véleményeztem. Néhány új kezdeményezést is útjára indítottunk, köztük a Design Terminal-lal közösen a Hungarian Business Angels Network-öt. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy továbbra is szerepet vállalhatok az Egyesület munkájában” – fűzte hozzá Horgos Lénárd.

A HVCA-ról és tevékenységéről bővebben: Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület