Most történik

Hírek

Még több mint 145 milliárd nyitott keret!

2017/05/22|0 Comments

Több mint 145 milliárd Ft nyitott támogatási keret (vissza nem térítendő és visszatérítendő) áll még rendelkezésre azon KKV-k számára, akik termékük piaci validálásához, piacra viteléhez, (nemzetközi) üzletfejlesztéshez, vagy vállalatirányítási rendszer, felhő alapú online üzleti szolgáltatások bevezetéséhez, energetikai hatékonyságuk növeléséhez támogatást vennének igénybe.

Gratulálunk, VirtDB!

2016/09/30|0 Comments

Ügyfelünk, a VirtDB Zrt. 1,2 millió USD kockázati tőkebefektetést kapott a Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-től (CKTA), melynek célja a technológia- és üzletfejlesztési folyamatok felgyorsítása. Az 1,2 millió dollár értékű tőkebevonás az eddigi egyik legnagyobb Big Data fókuszú kockázati tőkebefektetés a magyar piacon. Gratulálunk a VirtDB-nek a tranzakcióhoz, örülünk, hogy részesei lehetünk sikerüknek!

Rendezvények

Exportakadémia 2017. ősz – fókuszban az IKT szektor

2017/09/04|0 Comments

Folytatódik a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) 2012. óta futó sikeres menedzsmentképzése, az Exportakadémia. A külpiac orientált, stratégia-fókuszú program ezúttal kifejezetten az IKT szektor vállalkozásainak fejlesztését, versenyképességének növelését célozza, az M27 ABSOLVO szakmai támogatásával. Az iparág innovációs- és növekedési potenciálja, befektetői vonzereje, a piaci- és versenykörnyezet extrém gyors változása nagy kihívások és nagy lehetőségek elé állítja a szektor vállalkozásait – ami még markánsabban jelentkezik, ha nemzetközi terjeszkedésben gondolkodunk.

Üzleti szeminárium – Cégeladások kulisszatitkai

2017/08/24|0 Comments

Szeptember 19-i üzleti szemináriumunk alkalmával egy hús-vér nemzetközi cégeladás konkrét részleteit, kritikus pontjait, és a sikeres tranzakciózáráshoz vezető „helyes válaszokat” fogjuk bemutatni hazai és nemzetközi szakértő vendégeink közreműködésével. Milyen fázisok, sarokpontok, feladatok, buktatók és döntéshelyzetek jellemeznek egy cégeladást? Mikor mire érdemes készülnie egy cégtulajdonosnak, milyen mélységű, minőségű és alaposságú felkészüléssel lehet jó feltételekkel, az ideális vevőnek eladni egy céget?

Blog

Kockázati tőke: smart money és ami ebből igaz

2017/08/24|0 Comments

A vállalkozók, startupok 5-6 éve még nem tudták mi az a smart money. Elindultak a témát feldolgozó - néha kifigurázó - blogok, rendezvények, meetupok, és minden tőke iránt érdeklő vállalkozó „rákapott” a smart money kifejezésre. Manapság egy befektetőnek bizony fel kell készülnie arra a kérdésre, hogy „jó, jó, de mit kapunk még a pénzen kívül?”. Irreális elvárások, csalódások vannak kódolva a folyamatba, miközben van megoldás arra, hogy pénzt is kapjon a vállalkozó és behozza a szükséges kapcsolatokat, tapasztalatokat is.

A kevesebb néha több: hogyan segíti a növekedést a fókuszálás?

2017/07/25|0 Comments

Gyorsan és dinamikusan növekedni (sőt, egyáltalán növekedni) csak úgy lehet, ha minél több Ügyfélnek minél több terméket vagy szolgáltatást adunk el. Vagy mégsem? Hiszen azt is látjuk, hogy a növekedésnek sokszor éppen az a gátja, hogy nem egy-egy kiválasztott, jól körülhatárolt, validált célcsoportnak értékesítenek a cégek, hanem mindenkinek el akarnak adni, azaz célt tévesztenek, nincs fókusz, nincsenek prioritások. Pedig a növekedés értelemszerűen nemcsak a cégek, cégvezetők, hanem például a (leendő) befektetők érdeke is...