Exportakadémia 2017. ősz – fókuszban az IKT szektor

2017/09/04|0 Comments

Folytatódik a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) 2012. óta futó sikeres menedzsmentképzése, az Exportakadémia. A külpiac orientált, stratégia-fókuszú program ezúttal kifejezetten az IKT szektor vállalkozásainak fejlesztését, versenyképességének növelését célozza, az M27 ABSOLVO szakmai támogatásával. Az iparág innovációs- és növekedési potenciálja, befektetői vonzereje, a piaci- és versenykörnyezet extrém gyors változása nagy kihívások és nagy lehetőségek elé állítja a szektor vállalkozásait – ami még markánsabban jelentkezik, ha nemzetközi terjeszkedésben gondolkodunk.

Üzleti szeminárium – Cégeladások kulisszatitkai

2017/08/24|0 Comments

Szeptember 19-i üzleti szemináriumunk alkalmával egy hús-vér nemzetközi cégeladás konkrét részleteit, kritikus pontjait, és a sikeres tranzakciózáráshoz vezető „helyes válaszokat” fogjuk bemutatni hazai és nemzetközi szakértő vendégeink közreműködésével. Milyen fázisok, sarokpontok, feladatok, buktatók és döntéshelyzetek jellemeznek egy cégeladást? Mikor mire érdemes készülnie egy cégtulajdonosnak, milyen mélységű, minőségű és alaposságú felkészüléssel lehet jó feltételekkel, az ideális vevőnek eladni egy céget?

Stratégiai befektetők, cégeladás, cégfelvásárlás, exit

2017/05/12|0 Comments

Ha egy cégtulajdonos a cégeladás mellett dönt, fontos, hogy a megfelelő vevőtől a lehető legnagyobb értéket kapja meg a cégéért, ami csak alapos és időben elindított előkészítéssel érhető el, mely során mind a potenciális vevők hátterét, motivációit, mind saját értékeinket, felkészültségünket is alaposan meg kell vizsgálni. Más a motivációja egy stratégiai befektetőnek, egy versenytársnak (velük csak óvatosan!), és egy pénzügyi befektetőnek, így más fog értéket jelenteni számukra cégünkben – a vevőkörünk, a stabil bevételeink, az innovatív technológiánk, speciális kompetenciáink, növekedési potenciálunk. A május 9-i üzleti szeminárium összefoglalója, főbb konklúziói, letölthető előadásai

5. HIPA Tőkeakadémia – 2017. tavasz

2017/04/19|0 Comments

2017. májusban ötödik alkalommal kerül megrendezésre a HIPA nagy sikerű Tőkeakadémia programja, az M27 ABSOLVO szakmai támogatásával. Ha szeretné tudni, milyen pénzügyi források állnak cége rendelkezésére, ha befektetőt keres vállalkozásához, és kíváncsi rá, hogyan tehetné cégét vonzóbbá számukra, vagy segítségre lenne szüksége üzleti terve elkészítéséhez, akkor a Tőkeakadémia Önnek szól! A programra korlátozott létszámban 2017. május 15-ig lehet jelentkezni!

Üzleti szeminárium – stratégiai befektetők, cégeladás, cégfelvásárlás, exit

2017/04/04|0 Comments

A korlátozott résztvevői létszámmal megrendezésre kerülő üzleti szemináriumunk célja, hogy hazai és nemzetközi gyakorlati példákon és tapasztalatokon keresztül részleteiben mutassuk be mindazokat a folyamatokat és sarokpontokat, amelyek a cégeladást fontolgató vállalkozásokat, a befektetőket és portfólió-cégeiket a hatékony felkészülésben, a befektető-keresésben és a sikeres cégeladásban, exitben támogathatják. A hagyományos szakmai konferenciák alapinformációi helyett mi most egy szinttel feljebb lépünk, és a cégeladás, exit, cégfelvásárlás lényegi pontjainak mélyére vezetjük be Önöket, konkrét esettanulmányokon keresztül.

Tőkebefektetések előkészítése

2017/01/17|0 Comments

A KRS Ügyvédi Iroda 2017. február 3-i üzleti reggelijének célja a vállalkozások tőkebefektetésekre történő előkészítésének bemutatása. Az előadások során a résztvevők választ kaphatnak a tőkebevonás során felvetődő kérdéseikre, így többek között arra, hogy mit keres és vár egy befektető a vállalkozástól, hogyan alakul a vállalkozás felkészítése a tőkebevonásra, vagy, például, hogy melyek a tőkebefektetések jogi útvesztői, mire érdemes figyelni az átvilágítások során. Az üzleti reggeli együttműködő szakmai partnerei a HVCA, az M27 ABSOLVO és Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.

Stratégiai befektetők, cégeladás, exit

2016/11/28|0 Comments

2015-ben 1,6 milliárd euró – 2009 óta a legmagasabb értékű - magán- és kockázati tőkebefektetés valósult meg a közép-kelet-európai régióban, és 2014-hez képest 30%-kal több, rekordszámú exitre is sor került. A kockázati tőkéből exitáló vállalkozások száma pedig több mint duplájára nőtt a megelőző évhez képest – hívta fel a figyelmet Horgos Lénárd, az M27 ABSOLVO partnere az Invest Europe 2015. évi regionális statisztikájának egyik fő konklúziójára a HVCA (Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület), a Baker & McKenzie és az M27 ABSOLVO november 24-i szakmai konferenciáján. A stratégiai befektetők, mint exit irány historikusan erős a régiónkban, az összes kockázati tőkebefektetés több mint 80%-a stratégiai befektető felé szállt ki a tavalyi évben.

Stratégiai befektetők, cégeladás, exit

2016/10/21|0 Comments

A CEE régióban a cégeladások, befektetői exitek meghatározó része stratégiai befektetők irányába történik. A HVCA, a Baker&McKenzie és az M27 ABSOLVO 2016. november 24-i szakmai rendezvényén hazai és nemzetközi gyakorlati példákon, nemzetközi tőke- és stratégiai befektetői esettanulmányokon keresztül mutatjuk be mindazokat a sarokpontokat, melyek segítik a cégeladást fontolgató vállalkozásokat, a befektetőket és portfólió-cégeiket a hatékony felkészülésben, a befektető-keresésben és a sikeres cégeladásban, exitben.

HIPA Tőkeakadémia – Novemberben negyedszer!

2016/10/07|0 Comments

2016. novemberben negyedik alkalommal kerül megrendezésre a HIPA nagy sikerű Tőkeakadémia programja, az M27 ABSOLVO szakmai támogatásával. Ha szeretné tudni, milyen pénzügyi források állnak cége rendelkezésére, ha befektetőt keres vállalkozásához, és kíváncsi rá, hogyan tehetné cégét vonzóbbá számukra, vagy segítségre lenne szüksége üzleti terve elkészítéséhez, akkor a Tőkeakadémia Önnek szól!

Exportakadémia – idén ősszel kilencedik alkalommal

2016/09/20|0 Comments

Idén ősszel immáron 9. alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) az M27 ABSOLVO szakmai támogatásával a nagy sikerű EXPORTAKADÉMIÁT. A 2012. óta futó program – amelyen eddig több mint 170 döntéshozó vett részt – olyan interaktív, azonnal gyakorlatba ültethető menedzsmentképzést biztosít, melynek célja a hazai vállalkozások külpiaci versenyképességének növelése. A 3*2 napos képzés során a résztvevők átfogó gyakorlati ismereteket kaphatnak a stratégia-építéstől a piacelemzésen, az innováción, a marketingen át a növekedésfinanszírozásig és a külpiacra lépésig.

Vonzó sztori + sikeréhes csapat – Nr.1. kombináció a befektetőnél

2016/07/21|0 Comments

Nem elég egy briliáns ötlet, ha a csapatban nincs potenciál a terveket sikerre vinni, gyakorlatilag nincs esélye kockázati tőkéhez jutni – hangsúlyozták a befektetők 2016. július 13-án, a HVCA és az Equity Thursday által közösen szervezett VC Grill meetup alkalmával. Az idei VC Grillen kiemelt érdeklődésre tartott számot, hogy az ötlet vagy a csapat befolyásolja-e inkább a befektetői döntést, illetve melyek azok a tipikus hibák, amelyek „ellehetetlenítenek” egy-egy projektet a befektetők előtt.

Stratégiai befektetők, cégeladás, exit – 2016

2016/05/11|0 Comments

„Annak ellenére, hogy a válság nagy törést eredményezett, szépen lassan elkezdett konszolidálódni a helyzet. A 2015-ös év már ismét ígéretes időszak kezdetét jelezte, jelentős mértékű növekedés, aktivitás vette kezdetét. Az idei évre is már egyértelműen kijelenthetjük, hogy tovább növekszik a felvásárlási kedv, és a kínálati oldalon is egyre több cég kerül a piacra. Bíztató lehet a magyar vállalkozások számára az, hogy a CEE régió a befektetők szempontjából az egyik legaktívabb terület lesz a következő időszakban” – mondta el Horgos Lénárd, az M27 ABSOLVO partnere az M&A piaci trendek kapcsán a HVCA és az M27 ABSOLVO 2016. május 5-én szervezett közös szakmai rendezvényén, melynek fókuszában a stratégiai befektetők felé történő a cégeladás és az exit egyre aktuálisabb kérdésköre állt.

2016-ban is Tőkeakadémia!

2016/04/05|0 Comments

2016. május-június hónapokban harmadik alkalommal kerül megrendezésre a HIPA nagy sikerű Tőkeakadémia programja, az M27 ABSOLVO szakmai támogatásával. Ha szeretné tudni, milyen pénzügyi források állnak cége rendelkezésére, ha befektetőt keres vállalkozásához, és kíváncsi rá, hogyan tehetné cégét vonzóbbá számukra, vagy segítségre lenne szüksége üzleti terve elkészítéséhez, akkor a Tőkeakadémia Önnek szól!

Stratégiai befektetők, cégeladás, exit – 2016

2016/03/22|0 Comments

A CEE régióban a cégeladások, befektetői exitek meghatározó része stratégiai befektetők irányába történik. Az M27 ABSOLVO és a HVCA idei, 2016. május 5-i szakmai rendezvényén ismét olyan nemzetközi és hazai stratégiai- és kockázati tőke befektetői, cégeladási tapasztalatokat és sikertörténeteket mutatunk be, melyek segítik a cégeladást fontolgató vállalkozásokat, a befektetőket és portfólió-cégeiket a felkészülésben, a stratégiai befektetők motivációinak megismerésében és a sikeres cégeladásban, exitben.

Román napok az M27 ABSOLVO szervezésében – április 12-13.

2016/03/21|0 Comments

Az M27 ABSOLVO romániai üzletfejlesztési szakértőjével személyes konzultációkat szervez, mely során Ön személyesen kaphat választ az Önt, illetve vállalkozását érintő kérdésekre. Amennyiben tudni szeretné, hogy a jelenlegi ajánlata, terjeszkedési stratégiája, üzleti modellje versenyképes-e, mitől lesz hatékony, […]

Márciusban ismét indul az Exportakadémia!

2016/02/17|0 Comments

2016. márciusban nyolcadik alkalommal szervezi meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) nagy sikerű, külpiaci jelenlétet fejlesztő, 3*2 napos EXPORTAKADÉMIA programját az M27 ABSOLVO szakmai támogatásával. 
A vállalkozások versenyképességének javítását célzó, átfogó menedzsmentképzés tematikája külpiac orientált, olyan témákkal, mint […]

Stratégiai befektetők, cégeladás, exit – 2015

2015/11/10|0 Comments

"A stratégiai befektető-keresést a vállalkozásoknak kell tudatosan, felkészülten, stratégiailag tervezetten menedzselni, és nem arra számítani, hogy egy befektető egyszer csak bejelenti vételi szándékát. Persze ilyenre is van példa, de az esetek többségében ez nem így történik” - hangsúlyozta Horgos Lénárd, az M27 ABSOLVO partnere a HVCA és az M27 ABSOLVO 2015. november 5-i közös szakmai rendezvényén.

Novemberben ismét Tőkeakadémia!

2015/10/21|0 Comments

Ha szeretné tudni, milyen pénzügyi források állnak cége rendelkezésére, ha befektetőt keres vállalkozásához, és kíváncsi rá, hogyan tehetné cégét vonzóbbá számukra, vagy segítségre lenne szüksége üzleti terve elkészítéséhez, akkor a Tőkeakadémia Önnek szól!

Stratégiai befektetők, cégeladás, exit – 2015

2015/09/17|0 Comments

A HVCA és az M27 ABSOLVO közös rendezvénye 2015. november 5-én. Kik azok a stratégiai befektetők, milyen motivációik vannak? Hogyan azonosítják a potenciális befektetési célpontokat? Hol és hogyan találunk szakmai befektetőt, hogyan érdemes közelíteni hozzájuk? Ők lehetnek az exit irány a több száz Jeremie-befektetés számára? Esettanulmányok vezető nemzetközi stratégiai befektetőktől, sikeres befektetői exitek, cégeladások stratégiai befektetőknek. Hazai tapasztalatok, tanulságok, gyakorlati tanácsok – avagy mire és hogyan készüljünk, ha eladnánk cégünket?

Ősszel ismét Exportakadémia!

2015/08/18|0 Comments

A vállalkozások versenyképességének javítását célzó, 3*2 napos, átfogó menedzsmentképzést indít a Magyar Nemzeti Kereskedőház az M27 ABSOLVO szakmai támogatásával. Tematikája külpiac orientált, olyan témákkal, mint a változásmenedzsment, piacelemzés, innováció, marketing, finanszírozási kérdések és nemzetköziesedés. Elismert hazai trénerek valamint sikeres magyar exportőrök osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a résztvevőkkel.