Vonzó lehetőség, sok kockázattal

Egy projekt finanszírozása esetén a vissza nem térítendő EU támogatás mindig vonzó lehetőség.

Ám ne higgyük azt, hogy az Európai Unió „ingyen” adja ezt.

Az EU támogatások hazai rendszerében egyáltalán nem egyszerű gyorsan eligazodni.

Ha Önnek sem mondanak sokat a „horizontális vállalások”, vagy hogy mit kell bemutatni az ún. időközi beszámolóban, és arra sincs kész válasza, hogy mikorra számítson a támogatás megérkezésére, akkor javasolt szakértőt bevonnia.

Cégünk sokéves tapasztalattal áll rendelkezésére, hogy az egészen egyszerű projektektől a komplex nagyberuházásokig menedzseljük a forrásbevonás és a projektvégrehajtás folyamatát.

Vonzó alternatíva lehet, hogy kedvező kondíciókkal vonhatók be az EU-s támogatások fejlesztései megvalósításához, így Önnek kisebb mértékű saját tőkét kell fejlesztéseihez mozgósítania, ám ennek ára van.

Az EU támogatásokért „cserébe” tenni kell a munkahelyteremtésért, az esélyegyenlőség előmozdításáért, vagy épp a környezeti fenntarthatóságért.
Bizonyos dolgokat bevállal a pályázó a támogatásért cserébe, amit felelősen kell megtenni, majd végrehajtania, különben visszavehetik a támogatást!

Kérdése van a kockázatok kapcsán? Írjon nekünk!

Több mint 10 éves tapasztalattal több 100 projekthez nyertünk el forrást, és irányítottuk a projektek sikeres megvalósítását. A tervektől, a forrásszerzésen át a projekt sikeres zárásáig fogjuk az Ön kezét, irányítjuk és kontrolláljuk a folyamatokat.

Ennek érdekében felelős szakértői munkát végzünk, nem csak a finanszírozás elnyerése a cél, hanem hogy megvalósítható legyen a projektje, és ténylegesen az eredeti céljait szolgálja.

A megvalósítás számos olyan szabályozás ismeretét követeli meg (jogszabályok, hatósági végrehajtási szabályok, beszerzési szabályok stb.), amely jellemzően idegen, nem ismert tudás a vállalkozások többségénél, és a szükséges kompetenciákkal sem rendelkeznek, így elengedhetetlen, hogy szakértőt vonjanak be.

Példaként kiemelve – tudta Ön, hogy:

  • bizonyos esetekben vállalkozások számára is kötelező közbeszerzési eljárást lefolytatni? Ennek elmulasztása akár 2 millió Ft büntetést is vonhat maga után.
  • vannak olyan esetek, ahol ha helytelenül határozza meg az igényelt támogatást, akár büntetés is kiszabható?
  • ha EUTAF ellenőrzést kap, akkor olyanért is megbüntethetik, amit a Közreműködő Szervezet korábban jóváhagyott?
  • ha elmulasztja a járulékos feladatok elvégzését, a teljes támogatást visszavonhatják?
  • ha hamarabb kezdi meg a beruházást, mint ahogy támogató döntést kap, “elbukhatja” a pénzt, ha azt nem megfelelően hajtja végre?

A szolgáltatás első lépéseiben aktívan közreműködünk a projektötlet fejlesztésében, a pénzügyi tervezésben, a szükséges tanulmányok elkészítésében és a megfelelő forrás bevonásában. A támogatás elnyerését követően a szükséges dokumentációs, járulékos feladatok (kötelező nyilvánosság, stb.) és projektirányítási feladatok elvégezésével járulunk hozzá a sikeres projektzáráshoz és a támogatások lehívásához.
Az ötlet persze nagyon fontos, de megfelelő megvalósítás nélkül semmit sem ér. Mit szólna egy tapasztalt társhoz ebben a kalandban?

Bátran küldje el fejlesztési elképzeléseit, IDE kattintva!

Ügyfeleink között tudhatjuk az Oberbankot és az Unicredit bankot, akik minket bíznak meg, hogy segítsük ügyfeleiket eligazodni a hazai támogatási piacon, továbbá számos olyan nagyvállalat, mint a KUKA Robotics vagy a Vogel&Noot bizalmát is élvezzük.

További referenciáinkat ITT tekintheti meg.

Aktuális EU-s és állami támogatások:

Kapacitás-bővítés, termékfejlesztés, innováció finanszírozása, energetikai hatékonyság növelése, nemzetközi terjeszkedés, nemzetközi versenyképesség növelése – az új Széchenyi 2020 program támogatási struktúrájában ezen fejlesztési területek kapják a legnagyobb hangsúlyt. Több mint 600 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre, és várhatóan több mint 14.000 projekt részesülhet támogatásban a 2014-2020-as programozási időszak fenti kiemelt területein!

Bővebb információ

Új bérlőkhöz fejlesztések szükségesek? Nehézkesen szolgálja ki jelenlegi bérlőit? Logisztikai fejlesztésben gondolkodik? Ez a forrás Önnek szól, ha bármelyikre igen a válasza. Új ipari parkok létesítését nem akarják támogatni, de annál több forrást adnak a meglévők minőségi fejlesztésére.

Bővebb információ

Jelentős tétel a termelési költségei között az energia, és csökkentésével növelhetné versenyképességét? Növelné vállalkozása eredményességét a fix költségei csökkentésével? Ha az évi 15 millió Ft-ot elérik energiaköltségei (fűtés és áram), már megéri a kérdéssel foglalkozni! A zöld működés akár USP is lehet a célcsoportjának.

Bővebb információ

Vállalkozása a vártnál gyorsabb ütemben növekszik? Gondot okoz a belső folyamatok nyomon követése, strukturálása? Hatékonyabbá tenné vállalkozása működését? Áttérne elektronikus számlázásra, esetleg új honlapot szeretne, vagy webshopot indítana?

2017. március 8-tól megnyíló GINOP-3.2.2-16 pályázat célja a hazai KKV-k infokommunikációs eszköztár-bővítésének támogatása.

Bővebb információ

Nemzetközileg is versenyképes innovációs ötlete van? A K+F a főprofilja vagy van egy társadalmilag is hasznos fejlesztési ötlete? Vonjon be nemzetközi partnereket, és közvetlen brüsszeli forrást a projekthez. Ezek a források folyamatosan elérhetőek 2020-ig!

Bővebb információ

Fejlesztené, korszerűsítené gazdaságát, gépeket, eszközöket vásárolna? Új technológiát vezetne be, vagy költséghatékonyabbá tenné telephelye energiafelhasználását? Javítaná versenyképességét ökológiai gazdálkodás bevezetésével, vagy fenntartaná jelenlegi ökogazdaságát? Céljai megvalósításához most vissza nem térítendő EU-s támogatásokat is igénybe vehet! Nem csak a gazdák, hanem az erdészetek is fejleszthetik gépparkjukat, szolgáltatásaikat támogatások bevonásával!

Bővebb információ

Amennyiben Ön piaci pozíciójának megerősítése érdekében bővítené termelőkapacitásait, ha 2016-ban infrastruktúrafejlesztést, eszközbeszerzést, ill. a legkorszerűbb minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek bevezetését tervezi, úgy érdemes megfontolnia az alábbi támogatási lehetőséget, mellyel munkahelyteremtő beruházásait akár 50-500 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igénybevételével valósíthatja meg!

Bővebb információ

Növelné piacát, de a hazai lehetőségei korlátozottak? Önnek szól ez a forrás, ha van olyan itthon sikeres terméke, amivel érdemes megcéloznia új piacokat, vagy már exportál, és marketing és értékesítési stratégiájának szerves része, hogy kiállításokon vesz részt.

Most akár 10 millió Ft EU-s támogatást szerezhet mindehhez!

Bővebb információ

2017. március 8-tól pályázható a GINOP-3.1.2-16, amelyből a Budapesten és Pest megyén kívüli, infokommunikációs ágazatban működő KKV-k termékfejlesztési és piacbővítési költségeik akár 50%-át visszatérítendő, és további 40%-át vissza nem térítendő forrásból tudják finanszírozni.

Bővebb információ

Ha Ön felhőalapú IT termékek, megoldások, alkalmazások fejlesztésével foglalkozik, a GINOP-3.2.4-16 kódszámú pályázat keretein belül lehetősége nyílik új terméke fejlesztésének, valamint annak piaci bevezetésének bizonyos költségeit EU-s támogatás igénybevételével finanszírozni!

Bővebb információ:

Vállalkozása hatékonyabban működhetne, ha kollégái szakmai képzésen növelhetnék tudásukat? Cége növekedésének gátja speciális munkavállalói kompetenciák hiánya?

A pályázatok célja a hazai kis- és középvállalkozások képzéseinek támogatása.

Bővebben

Vállalkozása hatékonyabban működhetne, ha kollégái szakmai képzésen növelhetnék tudásukat? Cége növekedésének gátja speciális munkavállalói kompetenciák hiánya?

A pályázatok célja a hazánkban működő nagyvállalatok képzéseinek támogatása.

Bővebben

Július 15-ig pályázható KKV-k számára az a forrás, amelyből a következő két év termékfejlesztéseit akár 80%-os vissza nem térítendő állami támogatással finanszírozhatják. Gépipar, megújuló energia, egészségügy, környezetvédelem, élelmiszeripar, mezőgazdaság, infokommunikáció és oktatás területén kaphatnak támogatást.

Bővebben

Szeptember 15-ig nyújtható be pályázat olyan kapacitásbővítő beruházások, tárgyi eszközök, immateriális javak beszerzéseinek, lízingjének, és az ezekhez esetlegesen kapcsolódó telephely- és ingatlanvásárlási, – bérleti költségek támogatására, melyek új munkahelyek létrehozását és azok fenntartását is biztosítják. Ha Ön ilyen beruházást, beszerzést tervez, ehhez most akár 70% intenzitású állami támogatásra pályázhat!

Bővebben

Innovatív agrárprojektjéhez keres támogatást? Szívesen működne együtt egyéb, az agrárszektorban tevékenykedő vállalkozásokkal? Innovatív beruházás megvalósítását tervezi, melyhez együttműködő partnereket is bevonna?

2017. november 30-ig legalább 5 tagból álló operatív csoportok létrehozására akár 206.000 euró, innovatív projektek beruházásaira akár 1.030.000 euró támogatás igényelhető!

Bővebben

Fontosnak tartja és hasznosítja a tevékenységében a technológiai innovációt? Ipar 4.0 technológiai megoldásokat alkalmaz?

Most akár 500 millió Ft-os EU-s támogatást szerezhet új eszközök beszerzésére, automatizált termelési rendszerek fejlesztésére, illetve többek között ipari kiber alkalmazások, intelligens gyártási megoldások beszerzésére!

Bővebben

Feldolgozóipari tevékenységet végez? Fejlesztési elképzelése kapcsolódik az Irinyi Terv keretében meghatározott ágazatokhoz? Nagy növekedési potenciállal rendelkezik?

Most akár 500 millió Ft EU-s támogatást szerezhet vállalkozása technológiai bővítéséhez!

Bővebben

Ha Ön turisztikai régióban panzió vagy szálloda tulajdonosa vagy üzemeltetője, és szeretné szálláshelye kapacitását bővíteni, vagy Vendégei kényelmét, elégedettségét növelni, hogy visszatérő, számítható bevételt jelentő Vendégként üdvözölhesse őket a jövőben is, akkor kapacitásbővítő és szolgáltatási színvonal javító beruházásainak megvalósításához hamarosan 50-70% intenzitású állami támogatást is igénybe vehet!

Bővebben

Várhatóan november 30-án reggel 9 órakor (!) nyílik meg az a 17 milliárd Ft keretösszegű EU-s forrás, mellyel a Budapesten és Pest megyén kívüli KKV-k olyan eszközök és immateriális javak beszerzéséhez igényelhetnek 50%-os intenzitású támogatást, mely hozzájárul technológiai innovációjuk, ill. annak intenzitásának növeléséhez.

Bővebben